Целта на курса е да се получат познания и умения за изискванията на стандарта и за техниките за извършване на ефективни вътрешни одити на Системи за управление на безопасността на хранителните продукти.
Комбинацията от презентации, дискусии, работа по конкретни казуси (самостоятелно и в екип) цели да развие разбиране и трайни умения за прилагане на придобитите знания в практиката.
Курсът завършва с полагане на изпит и издаване на сертификат.
Теми на курса:
Курсът обхваща теми, свързани с общата концепция на управленските стандарти, видовете одити, терминологията на СУБХ, преглед на стандарта ISO 22000:2018 и допълнителните изисквания по клауза 7, определени в ISO/TS 22022-1, връзките с другите стандарти, процесът на одитиране, техниките на одитиране, пакет от документи и инструменти в помощ на одиторите.
Предварителна подготовка на делегатите, необходима, за да се запишат за участие в курса:
Препоръчително е познаването на нормативните изисквания или практически опит в областта на осигуряването на безопасността на хранителните продукти.
Продължителност на курса:
Интензивен, 3-дневен курс
Сертификат:
Сертификат за Вътрешен одитор на Системи за управление на безопасността на хранителните продукти FSSC 22000 (ISO 22000:2018 и ISO/TS 22002-1). На сертификатът ще е отразен и ISO 19011.
Сертификатът се издава от Интертек Академи.
След курса:
• Вие ще можете да разбирате и интерпретирате изискванията на FSSC 22000 (ISO 22000:2018 и ISO/TS 22001-1) и принципите на НАССР;
• Вие ще можете да правите оценка на съответствието на Системата с изискванията на стандарта;
• Вие ще можете да планирате, провеждате, докладвате и извършвате последващи действия от одит.
Програма на курса – начало/край на деня, облекло, специални изисквания към делегатите:
Начало: 09.00 Край: 18.00
Изискване за бизнес облекло
РЕГИСТРАЦИЯ
|